Wat kan Kinesiologie doen voor jou ?

Kinesiologie

Wat is Kinesiologie ?

Kinesiologie is een alternatieve geneeswijze waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam centraal staat en wordt gestimuleerd.

Driehoek van gezondheid

Kinesiologen werken vanuit een holistische gezondheidsmodel: structuur, biochemie en psyche.

Alle zijden van de driehoek zijn met elkaar verbonden. Een lage rugpijn kan bijvoorbeeld voortkomen uit een slecht werkende darm. En emotionele spanningen kunnen zorgen voor verkrampingen van de nekspieren en zo hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken.

Kinesiologie

Kinesiologie is een therapeutische methode die de mens in zijn totaliteit benadert en die onbalansen in het lichaam als gevolg van stress opspoort en de stress balanceert. Deze onbalansen kunnen veroorzaakt worden door drie soorten stress.

Structurele stress

Spieren, gewrichten of pezen die niet optimaal functioneren en daardoor klachten laten zien als pijn, bewegingsbeperking, ontstekingen, overbelasting etc.

Chemische stress

Bepaalde stoffen uit voeding, uit de lucht of andere omgevingsfactoren kunnen stress veroorzaken in het lichaam. Bijbehorende klachten zijn onder andere allergieën, eczeem, pijnklachten etc.

Emotionele stress

Door onverwerkte emoties, trauma of overbelasting van het lichaam en de geest kunnen klachten ontstaan die fysiek van aard zijn, maar een emotionele achtergrond hebben.

Kinesiologie maakt gebruik van informatie uit de acupunctuur, chiropraxie en voedingsleer.

De kinesioloog kijkt naar de mens als geheel, fysiek en emotioneel.

De kinesioloog communiceert met het lichaam d.m.v. spiertesten.

Een spier die normaal gesproken sterk is, kan onder stress zwak zijn. Door bij een zwakke spier diverse correctietechnieken aan te bieden en te kijken welke correctie de spier weer sterk maakt, kan uitgezocht worden welke correctie kan worden gebruikt om de stress te balanceren.

Met het spiertesten wordt het stress-reflexmechanisme van het autonome zenuwstelsel aangesproken.

Voor wie is kinesiologie?

Kinesiologie is geschikt voor iedereen: van kind tot hoogbejaard. In deze geneeswijze streeft men ernaar om je beter in je vel te laten zitten, zodat jij je kunt ontwikkelen zoals jij dat wilt.

Je kunt kinesiologie preventief inzetten om gezond te blijven of curatief om gezond te worden.

Effectieve therapie voor volwassenen en kinderen bij o.a.

Leerproblemen, gedragsproblemen ,faalangst, ADHD, problemen met de motoriek, pijnklachten, allergieën en intoleranties, buikklachten, vermoeidheid, burn-out, problemen met de bloedsuikerspiegel, onbegrepen klachten, stress, onbegrepen ziektebeelden, spier en gewrichtsklachten, whiplash, “niet lekker in je vel zitten”, trauma,  angsten, verslavingen (bijv.: overgewicht en roken).

Disclaimer

De door mij gegeven behandeling vervangt nooit een bezoek aan de huisarts of medische specialist.

Wat mij betreft lopen deze behandelingen naast elkaar. Zij kunnen elkaar aanvullen en hoeven elkaar niet te vervangen of uit te sluiten. Tevens kan een diagnose die door een huisarts of specialist gesteld is juist als ingang dienen voor een traject bij mij.

Kinesiologie maakt veelvuldig gebruik van het zelfherstellend vermogen van de mens.

© Copyright - Transformatie Coach Sai-Ki